Welkom

Welkom op de website van de Nederlandse Kashima-Shinryu.

Het Kashima-Shinryu is een traditionele Japanse martiale kunst ofwel koryu. De school is ongeveer 500 jaar geleden gesticht door Matsumoto Bizen no Kami en Kunii Genpachiro Kagetsugu. De wortels van Kashima-Shinryu liggen in het meer dan 1000 jaar oude Kashima-no-Tachi ofwel de zwaardstijl van Kashima. De huidige Kashima-Shinryu staat onder leiding van dr. Seki Humitake de 19e grootmeester en hoofd van de school.

In 1964 ontving dr. Seki Humitake het Menkyo Kaiden certificaat in deze school. Gedurende hetzelfde jaar werd de huidige grootmeester door de toenmalige grootmeester, Kunii Zenja, officieel aangewezen als zijn opvolger. Voordat dr. Seki de leiding van de school in handen nam was Kashima-Shinryu een redelijk kleine school. Het was voor buitenstaanders bijna onmogelijk om lid te worden en dus te trainen in de traditie van Kashima-Shinryu. In het jaar 1976 begon dr. Seki Humitake met het onderwijzen van Kashima-Shinryu aan de universiteit van Tsukuba. Slechts een paar jaar later wisten niet-Japanse-studenten hun weg naar de dojo te vinden.

Vandaag de dag is het mogelijk Kashima-Shinryu op meerdere plaatsen buiten Japan te trainen. Er bevinden zich gekwalificeerde docenten in Amerika, Europa en IsraŽl. De Nederlandse Kashima-Shinryu is de enige organisatie die gerechtigd is het Kashima-Shinryu in Nederland te onderwijzen, daar zij door de Japanse honbu (hoofdschool) exclusief aangewezen is om Kashima-Shinryu in Nederland te vertegenwoordigen.
Kashima-ShinryŻ

Kashima-ShinryŻ

Vanaf 2004 trainde er in Nederland een kleine groep in de traditie van het Kashima-Shinryu onder leiding van de Duitse shibu. Deze groep maakte ....

Lees meer

Meer informatie

Voor meer informatie over de school en zijn geschiedenis ...

Lees meer